»
Blog » Cum alegi restaurantul?

Cum alegi restaurantul?

Dupa stabilirea datei si a numarului de invitati, urmatorul lucru in organizarea unui eveniment consta in alegerea unei sali sau a unui restaurant.
Pentru  evenimentele de week-end, este bine sa incepeti sa cautati o sala evenimente  cu cateva luni inainte, deoarece, acestea sunt deja rezervate, de regula, pentru nunti.

In alegerea unui restaurant pentru evenimente, trebuie sa tineti cont de numarul de persoane care vor lua parte la acest eveniment. Asigurati-va ca sala poate gazdui numarul de participanti confirmati, astfel incat sa nu aveti parte de surprize neplacute. Indiferent de tipul evenimentului dorit, fie acesta o nunta, un botez, o aniversare in familie sau o petrecere corporate, cu siguranta cu totii veti dori o atmosfera sa fie una placuta desfasurata intr-un spatiu generos.

Si pentru ca ne dorim cu totii evenimente reusite, invitatii dvs. trebuie sa se simta confortabil si sa fie placut surprinsi atat de ambianta salii. De aceea un alt aspect de care trebuie sa tineti cont atunci in rezervarea unei sali de evenimente este decorul acesteia, redat de perdele, mochete, decoratiuni, culoarea peretilor, ferestre generoase, pozitia meselor dar si acustica salii.
Daca sezonul va permite,  puteti alege un restaurant cu terasa sau gradina, un restaurant pe malul lacului, spatiu care va poate permite organizarea un eveniment in aer liber.

Un alt factor ce sta la baza alegerii unui restaurant il constituie serviciile care va sunt oferite. Majoritatea salilor de evenimente si a restaurantelor ofera, printre altele, servicii de catering la standarde ridicate, pot asigura la nevoie sistemul de sonorizare, servicii foto/video si, dupa caz,  aranjamente florale.

Meniul gustos si o servire ireprosabila reprezinta elementele care vor contribui la completarea starii de bine in cadrul evenimentului organizat, de aceea, asigurati-va ca acestea vor fi intocmai cum le-ati stabilit de la bun inceput cu persoana responsabila a restaurantului. Nu ezitati sa faceti chiar dvs. propuneri, sa veniti cu idei, sa intrebati sau chiar sa solicitati anumite reduceri.

Si pentru a va asigura ca tot ceea ce ati discutat in momentul rezervarii, nu uitati sa treceti totul intr-un contract. Astfel, ambele parti vor fi impulsionate sa isi duca la indeplinire atributiile asumate: restaurantul sa ofere servicii de calitate, care sa ii aduca recomandari ulterioare, iar dvs. sa achitati, in calitate de client multumit, care va dori sa revina si in viitor.